Kan ost nedfryses?

Nedfrysning af ost
Nedfrysning af ost

Nedfrysning af ost

Supermarkedet har super godt tilbud på ost, men skal man købe det?

Der er jo en ret god chance for at osten bliver for gammel inden man når at få den spist.. Og desværre er der ret langt mellem de gange hvor ost rent faktisk er på tilbud.

Så er det muligt at nedfryse ost?

Ja det er faktisk muligt at nedfryse osten, så køb bare rigeligt.

Men det kan blive en noget smuldrene ost, så sørg for at købe osten i så høj en fedt procent som muligt. Ellers er du nødt til at skære den ud INDEN du lægger osten i fryseren, i skiver som du normalt gør med en ostehøvl.

Du kan enten lægge madpapir mellem hver skive ost, eller lægge skiverne forskudt lidt i forhold for hinanden.

Det kan faktisk også være en dejlig fordel at have skiveskåret ost i fryseren så man ikke altid skal til at finde sin ostehøvl frem.

4 tanker om “Kan ost nedfryses?”

 1. Jeg har købt en ost på ca 2 kg og ønsker at halvere den. Kan den anden halvdel bare fryses ned som

  den er ell skal den skæres i skiver først ???

  1. Hej Kenneth

   Hvis osten er en høj fedt % kan du bare fryse den ned, men jeg vil anbefale at du skærer den i skiver i stedet og lægger et stykke madpapir mellem hver skive hvis det er muligt. Du kan også godt bare lægge de enkelte skiver sammen – de er dog lidt sværere at skille ad så.

 2. Vi har en masse ost som lå i vores fryser. Min mor skulle så være sød og hjælpe os med at afrime frysren og en uge efter fandt vi posen med ost liggende i kælderen udenfor fryseren! Mit spørgsmål er nu, går det an at fryse ned osten igen efter at vi har skåret mug osv væk? Kan der komme skadelige bakterier? Venlig hilsen Karen Andersen

  1. Hej Karen

   Jeg ville smide den ud. Så snart der er mug på en fødevare, bør man faktisk smide den væk jo.

   Men igen, det kan man jo altid sige at folk ikke gjorde i 1960’erne og længere tid tilbage. Til gengæld var levealderen heller ikke så høj dengang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *